Historie aktualit 2008 – 2015

Září 2015

Proběhl další ročník dvoudenního Festivalu tradičních sýrů Čech, Moravy a Slovenska,

 

Červenec 2015

Úspěšně jsme ukončili realizaci dvou dvouletých projektů partnerství v programech Leonardo da Vinci a Grundtvig – projekt The City is my Learning Space (www.thecityismylearningspace.eu) a projekt LocalVET (http://ruraltourism-vet.com)

 

Březen 2015

Dne 31.3.2015 jsme v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost úspěšně dokončili projekt EDU-REGIO – vzdělávací pro udržitelný turismus a regionální rozvoj, spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. V rámci pilotních seminářů se do projektu zapojilo více než 50 odborníků působících v turismu na úrovni místní a regionální veřejné správy. Vytvořené projektové materiály budou pro zájemce dál k dispozici na webové stránce projektu www.edu-regio.cz.

 

Listopad 2014

Salone del Gusto Internazionale 2014 je za námi! Úspěšně jsme realizovali pětidenní prezentaci typických regionálních produktů a nabídky kulinárního turismu pro čtyři moravské kraje na největším mezinárodním veletrhu malých potravinářských producentů, který každé dva roky pořádá hnutí Slow Food v italském Turíně.

 

Září 2014

Proběhl další ročník festivalu tradičních sýrů Čech, Moravy a Slovenska, tentokrát dvoudenní, s bohatším doprovodným programem, s asi 3000 návštěvníky a krásným slunečným počasím.

Sýraři ke konci neměli co prodávat, lidé byli spokojení a akce se celkově náramně vydařila.

 

Březen 2014

Dne 1.3.2014 jsme v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost úspěšně s partnery zahájili projekt EDU-REGIO – vzdělávací pro udržitelný turismus a regionální rozvoj, spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Vytvořené projektové materiály budou pro zájemce k dispozici na webové stránce projektu www.edu-regio.cz .

 

Září 2013

V sobotu 22. září proběhl na náměstí v Mikulově první ročník festivalu tradičních sýrů Čech, Moravy a Slovenska, jehož organizátorem byl náš Institut společně s partnery – Svazem faremních zpracovatelů, VOŠ a SPŠ mlékárenskou v Kroměříži, konviviem Slow Food Pálava a společností Mikulovská rozvojová. Sýrařskou tržnicí během sobotního slunečného dne navštívily bez mála dva tisíce lidí a v národní soutěži sýrů bylo přes 140 vzorků.

 

Srpen 2013

Společně s řadou zajímavých zahraničních partnerů jsme zahájili realizaci dvou projektů partnerství v programech Leonardo da Vinci a Grundtvig. Projekt The City is my Learning Space ( http://thecityismylearningspace.eu )se zabývá využitím veřejného prostoru ke vzdělávacícm aktivitám, projekt LocalVET ( http://ruraltourism-vet.com ) je zaměřený na zkvalitnění vzdělávání pracovníků veřejné správy zodpovědných za rozvoj venkovského turismu.

 

Duben 2013

Ke 31.březnu jsme společně s Centrálou cestovního ruchu jižní Morava jako projektoví partneři úspěšně ukončili realizaci projektu: „Komunikující místo – dalším vzděláváním k rozvoji cestovního ruchu v Jihomoravském kraji“, spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 

Leden 2013

Dne 31.12.2012 jsme v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost úspěšně dokončili dvouletý projekt EDU-Vysočina – vzdělávací programy pro udržitelný rozvoj malých a středních firem v oblasti služeb cestovního ruchu, spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. V rámci pilotních seminářů se do projektu zapojilo více než 80 malých podnikatelů v oblasti služeb cestovního ruchu, a vytvořené projektové materiály budou pro zájemce dál k dispozici na webové stránce projektu www.edu-vysocina.cz.

 

Listopad 2012

Salone del Gusto Internazionale 2012 je za námi! Úspěšně jsme realizovali pětidenní prezentaci typických regionálních produktů a nabídky kulinárního turismu pro čtyři moravské kraje na největším mezinárodním veletrhu malých potravinářských producentů, který každé dva roky pořádá hnutí Slow Food v italském Turíně.

 

Květen 2011

Zahájili jsme zpracování vzdělávacích materiálů pro projekt Vzdělávací programy pro vyšší konkurenceschopnost malých firem v oblasti služeb CR, financovaný ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky, reg. číslo CZ.1.073.2.0402.0018, který je realizovaný Okresní hospodářskou komorou Brno-venkov.

 

***

 

Úspěšně jsme realizovali třídenní školení v oblasti komunikace se zákazníkem pro pracovníky úseku F&B a Front-Office hotelu Astrum Laus v Levicích

 

Březen 2011

Společně s Centrálou cestovního ruchu Jižní Moravy jsme jako projektoví partneři zahájili realizaci projektu: „Komunikující místo – dalším vzděláváním k rozvoji cestovního ruchu v Jihomoravském kraji“, spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 

Únor 2011

Realizovali jsme školení Online marketing v malých hotelových provozech pro účastníky ze slovenských hotelů.

 

Leden 2011

Společně s naším partnerem, agenturou Vysočina Tourism, jsme zahájili realizaci dvouletého projektu „Vzdělávací programy pro udržitelný rozvoj malých a středních firem v oblasti služeb cestovního ruchu v kraji Vysočina“, spolufinancovaného Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 

Prosinec 2010

V rámci širšího vzdělávacího programu pro společnosti Slovenské léčebné lázně Piešťany jsme realizovali dvě školení v oblasti manažerských dovedností a motivace zaměstnanců pro střední hotelový management.

 

Listopad 2010

Náš projekt „Vzdělávací programy pro udržitelný rozvoj malých a středních firem v oblasti služeb cestovního ruchu v kraji Vysočina“ prošel úspěšně hodnocením a byl schválen k financování.

 

 

Říjen 2010

Úspěšně jsme realizovali třídenní tréninkový program Profesionální restaurační obsluha pro zaměstnance hotelu Park**** v Piešťanech a hotelu Flora*** v Trenčianských Teplicích.

 

Září 2010

Začali jsme realizovat individuální manažerský trénink v F&B úseku hotelu Marrol´s **** Bratislava

 

Srpen 2010

V rámci odborného vzdělávání pro Slovenský svaz hotelů a restaurací jsme 3.-4.srpna v Bratislavě realizovali školení „Profesionální recepční“ pro pracovníky recepcí různých slovenských hotelů.

 

Červen 2010

Ve dnech 15.-16.června jsme v Bratislavě realizovali dvoudenní školení „Orientace na zákazníka a standardy kvality“ pro střední management slovenských hotelů.

 

Květen 2010

V rámci programu odborného vzdělávání pro Slovenský svaz hotelů a restaurací jsme realizovali čtyřdenní trénink Řízení úseku F&B pro účastníky z různých slovenských hotelů.

 

Duben 2010

V rámci širšího vzdělávacího programu pro střední management společnosti Slovenské léčebné lázně Piešťany jsme realizovali dvě dvoudenní školení v oblasti praktických trenérských dovedností pro interní trénink

 

Březen 2010

Realizovali jsme trénink profesních dovedností pro pracovníky recepce hotelu Prestige**** v Trnavě

Dokončili jsme mystery shopping a provozní audit dvou kaváren na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně.

 

Leden 2010

Realizovali jsme tréninkový program Řízení ubytovacího úseku pro střední management různých slovenských hotelů.

Úspěšně jsme ukončili program koučingu a tréninku zaměstnanců hotelu Marrol´s**** v Bratislavě, patřícímu do sítě Small Luxury Hotels.
www.hotelmarrols.sk

 

Prosinec 2009

Realizovali jsme trénink Orientace na zákazníka pro recepční hotelu Flora v Trenčianských Teplicích

 

Říjen 2009

Zahájili jsme společně s našimi zahraničními partnery přípravu dvou projektů do příští výzvy programu Leonardo da Vinci.

 

Září 2009

Do regionálních výzev Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost jsme s partnery připravili další tři vzdělávací projekty pro rozšíření nabídky dalšího vzdělávání.

Navštívili jsme Slow Cheese – dvoudenní mezinárodní akci hnutí Slow Food v italském Bra, kde jsme jednali s partnerskými organizacemi o spolupráci v oblasti odborných kulinářských a gastronomických školení a výměny odborníků.
www.slowfood.com

Úspěšně byl dokončen multilaterální projekt KAST – Knowledges & Skills in Tourism předkladatele International Business &Consultations v Sofii, spolufinancovaný programem Leonardo da Vinci, ve kterém se náš Institut účastnil jako partner www.tourismskills.org.

 

Červen 2009

S přednáškou na téma Vliv ekonomické krize na hotelový průmysl v České republice jsme se zúčastnili konference Svazu hotelů a restaurací Slovenské republiky.

 

Květen 2009

Zahájili jsme odbornou konzultační činnost a pre-opening trénink zaměstnanců pro hotel Lahofer*** ve Znojmě v rámci příprav na jeho otevření www.lahofer.cz

 

Duben 2009

Institut pro trénink pohostinnosti se stal členem České společnosti pro orzvoj lidských zdrojů.
www.lidskezdroje.org

Navštívili jsme Slow Fish – dvoudenní mezinárodní akci hnutí Slow Food v italském Janově.
www.slowfish.it

Zahájili jsme odbornou konzultační činnost a přípravu pre-opening tréninku pro Hotel Zámek Herálec**** v rámci příprav na jeho otevření.

Zahájili jsme odbornou konzultační činnost a přípravu pre-opening tréninku pro hotel Savoy**** ve Špindlerově Mlýně v rámci příprav na jeho otevření.

 

Březen 2009

Zajišťovali jsme přednášku na téma Personalistika v malých a středních podnicích během Manažerského dne pořádaného společností PTK ECHO Bratislava pro slovenské hotelové manažery.

 

Leden 2009

V rámci programu odborného vzdělávání Slovenského svazu hotelů a restaurací jsme realizovali tréninkové programy F&B Management a Rooms Division Management pro účastníky z různých slovenských hotelů.

 

Září 2008

Úspěšně jsme společně s partnery dokončili náš projekt E-VOCABULARY – Multijazyčný internetový slovník odborné terminologie v hotelnictví a cestovním ruchu, spolufinancovaný programem Leonardo da Vinci. www.e-vocabulary.eu.

 

Multilaterální maďarský projekt Making Tourism Work, spolufinancovaný programem Leonardo da Vinci, kde se náš Institut účastnil jako partner, byl úspěšně dokončen.
www.makingtourismwork.eu

 

Červenec 2008

Institut pro trénink pohostinnosti se stal členem Mezinárodní asociace kulinárního turismu.
www.culinarytourism.org

Historie aktualit 2008 – 2015

Září 2015

Proběhl další ročník dvoudenního Festivalu tradičních sýrů Čech, Moravy a Slovenska,

 

Červenec 2015

Úspěšně jsme ukončili realizaci dvou dvouletých projektů partnerství v programech Leonardo da Vinci a Grundtvig – projekt The City is my Learning Space (www.thecityismylearningspace.eu) a projekt LocalVET (http://ruraltourism-vet.com)

 

Březen 2015

Dne 31.3.2015 jsme v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost úspěšně dokončili projekt EDU-REGIO – vzdělávací pro udržitelný turismus a regionální rozvoj, spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. V rámci pilotních seminářů se do projektu zapojilo více než 50 odborníků působících v turismu na úrovni místní a regionální veřejné správy. Vytvořené projektové materiály budou pro zájemce dál k dispozici na webové stránce projektu www.edu-regio.cz. (Pokračování textu…)