Festival Sýr
Festival sýrů a národní soutěž malých sýrařů z Čech, Moravy a Slovenska vznikl jako společný projekt konvivia Slow Food Pálava, Svazu faremních zpracovatelů a VOŠ potravinářské a SPŠ mlékárenské Kroměříž.
Více na www.festival-syr.cz
- Zařazeno v kategorii Aktivity
Slow food
Slow Food je neziskové eko-gastronomické sdružení , které bylo založeno jako odpor proti masivně se šířícímu globalizovanému stravování ve stylu fast-food, průmyslové velkovýrobě potravin a standardizaci jejich chuti, stále se zrychlujícímu životnímu tempu, mizení místních gastronomických tradic a slábnoucímu zájmu lidí o to, jaké jídlo jedí, odkud pochází, jak chutná a jak jeho konzumace ovlivňuje okolní svět a životní prostředí. K prosazování své myšlenky spojil Slow Food jídlo s potěšením a zároveň odpovědností, a vyjádřil toto spojení mottem „dobrý, čistý a fair…“
Více na www.slowfoodpalava.cz
- Zařazeno v kategorii Aktivity
Historie aktualit 2008 – 2015
Září 2015
Proběhl další ročník dvoudenního Festivalu tradičních sýrů Čech, Moravy a Slovenska,
Červenec 2015
Úspěšně jsme ukončili realizaci dvou dvouletých projektů partnerství v programech Leonardo da Vinci a Grundtvig – projekt The City is my Learning Space (www.thecityismylearningspace.eu) a projekt LocalVET (http://ruraltourism-vet.com)
Březen 2015
Dne 31.3.2015 jsme v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost úspěšně dokončili projekt EDU-REGIO – vzdělávací pro udržitelný turismus a regionální rozvoj, spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. V rámci pilotních seminářů se do projektu zapojilo více než 50 odborníků působících v turismu na úrovni místní a regionální veřejné správy. Vytvořené projektové materiály budou pro zájemce dál k dispozici na webové stránce projektu www.edu-regio.cz. (Pokračování textu…)
- Zařazeno v kategorii Aktuality